Sterke Staten

Zet je hulptroepen in voor een krachtig middenbestuur!

Statenlidnu heeft de webinar Sterke Staten georganiseerd over de inzet van instrumenten en hulptroepen. Bekijk de webinar hier terug. In de webinar Sterke Staten gingen de deelnemers in gesprek over de instrumenten die u zelf als Statenlid in kunt zetten en welke ondersteuning er is voor een krachtig middenbestuur. Waarom zijn hulptroepen belangrijk? Welke mogelijkheden zijn er? Wat mag u ervan verwachten?

Handreiking voor Sterke Staten en infographic rekenkamer als hulptroep van Statenleden

Welke hulptroepen moet u als Statenlid kennen om uw werk zo optimaal mogelijk te kunnen uitvoeren? En op welke manier kan de regionale rekenkamer voor u werken als Statenlid? Statenlidnu maakte een aantal handige infographics. Bekijk ze nu! Er is een praktische handreiking voor Sterke Staten gemaakt met daarin het overzicht van wettelijke en niet-wettelijke hulptroepen die beschikbaar zijn. Ook is er de infographic over de rekenkamer als hulptroep van Statenleden.

Online leeromgeving

In de online leeromgeving staan de handreiking en infographic onder Essentials bij het thema 'Invulling geven aan je rol als Statenlid'.

 

Tips voor Statenleden en commissieleden

12 Beste Tips Voor Statenleden
PDF – 673,2 KB 578 downloads
Experttips voor Moeiteloos werken-Statenlidnu
PDF – 685,0 KB 1010 downloads