Debatvaardigheden


Ga aan de slag met de ontwikkeling van uw debatvaardigheden en ontvang persoonlijke feedback van Debat.NL! Statenlidnu heeft samen met Debat.NL de module Debatvaardigheden Provinciale Staten ontwikkeld om uw debatvaardigheden te verbeteren middels op maat gemaakte animaties, hand-outs en persoonlijke video-feedback op uw betoog en interruptie.

 

De gehele Statenperiode tot aan de volgende verkiezingen kan er een account worden aangevraagd om persoonlijke feedback te ontvangen. Uw licentie is een jaar geldig. Dit betekent dat als u start een jaar de tijd heeft om de module te volgen en persoonlijke feedback te ontvangen.

Wachtwoord vergeten? Via http://debat.nl/training aangeven dat u het wachtwoord bent vergeten en dan een nieuw wachtwoord aanmaken.

Wat kunt u verwachten?

Een sterk debat

In de module Politieke Debatvaardigheden nemen we u mee aan de hand van verschillende animaties, hand-outs en door persoonlijke feedback op uw betoog en interruptie ontwikkelt u uw politieke debatvaardigheden om scherp te zijn in het debat. Laten we beginnen. Het agendapunt is aangekondigd, de fracties zijn aanwezig en nu vraagt de voorzitter wie het woord wil nemen. Alle ogen zijn op u gericht. Tijd om te schitteren. 

Een overtuigend betoog

U leert het onderscheid tussen overtuigen en verleiden. Zodat u in elk debat de juiste toon treft. Voor een uitstekende opbouw van uw verhaal leert u de wet van AAA en de cruciale onderdelen Probleem - Oplossing - Gevolgen. Niet alleen gelijk hebben, maar ook gelijk krijgen? Maak dan gebruik van de beproefde tactiek van het Tactisch twijfelen. 

De kunst van het vragen stellen

Debatteren doet u nooit alleen. Daarom leert u in de kunst van het vragen stellen slim, snel en scherp interrumperen met actieve en passieve interrupties. En omdat u nooit alles kunt weten leert u het onderscheid tussen politieke en technische vragen.

Persoonlijke feedback op uw betoog en interruptie

Wat voor debater bent u eigenlijk? Doe de Debattest en ontdek meteen uw zwakke plekken. Nodig anderen uit voor uw allereerste 360 graden Debat-assessment. En ontvang feedback op uw betogen en interrupties van ervaren trainers. Zo groeit uw overtuigingskracht en maakt u merkbaar meer impact.

Certificaat

Na afronding ontvangt u uw certificaat politieke debatvaardigheden.