Terugblik 5 jarig bestaan Statenlidnu

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 18:55

Op maandag 27 juni vierde de beroepsvereniging Statenlidnu haar 5 jarig bestaan. Leden uit het hele land kwamen samen op Fort Altena. ‘s Middags konden deelnemers meedoen aan de excursie over het partridge project in de omgeving van het fort. Over samenwerking tussen boeren, vrijwilligers, natuurverenigingen etc. Een mooi actueel voorbeeld hoe er in een gebied maatwerk wordt geleverd.

 

De avond begon met een terugblik van de afgelopen 5 jaar door voorzitter Harold van de Velde. In 2017 is er met vereende krachten door een aantal Statenleden één beroepsvereniging op poten gezet. 5 jaar later staat er een bloeiende vereniging waar 90% van alle Statenleden uit heel Nederland lid is. Met een videoboodschap en felicitatie van oud-IPO voorzitter Ank Bijleveld was de opening van de avond een feit. Zij was een drijvende kracht achter de oprichting van de beroepsvereniging.

 

Tijdens een korte ALV is de jaarrekening goedgekeurd. Twee Statenleden hebben als kascommissie gefungeerd en advies gegeven decharge te verlenen aan het bestuur. Ook werd afscheid genomen van Hermen Vreugdenhil die als bevlogen bestuurslid de afgelopen 2 jaar mee heeft geholpen om de vereniging verder op te bouwen.

 

Het avondprogramma bestond uit een presentatie van Huri Sahin, lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Over het ambt als Statenlid en de vraagstukken rondom het ambt over tijdsbesteding, ondersteuning en positionering in de actuele debatten met energie, wonen en stikstof. Als tweede spreker had Sander Mager, vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen een duidelijke boodschap over de rol van Provinciale Staten bij het onderwerp waterkwaliteit. In 2027 moet NL voldoen aan de Europese richtlijnen. Hij beantwoordde de vraag of dit dossier een nieuwe crisis gaat worden.

 

De afsluiting van de avond werd gedaan met een ludiek optreden van Armand Schreurs. Met zijn poppen zette hij de zaal aan het denken en lachen als een ontspannen afsluiting van het 5 jarig bestaan van Statenlidnu.

 

Het was een mooie avond en iedereen hartelijk dank voor de inzet die is geleverd om er een succes van te maken. Op naar een nieuw lustrum!


Presentaties sprekers Huri Sahin en Sander Mager


Presentatie Hoe krachtig zijn de Staten voor de grote opgaven in de regio - Huri Sahin
PDF – 1,3 MB 305 downloads
Presentatie Slechte waterkwaliteit in de provincie het nieuwe hoofdpijndossier na stikstof - Sander Mager
PDF – 2,1 MB 303 downloads

Bekijk het beeldverslag hier!