Nieuwe masterclass 'Wie is de baas in de provincie?'

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 09:53

In deze masterclass staat de positie van Provinciale Staten ten opzichte van Gedeputeerde Staten, andere overheden, maatschappelijke en private spelers centraal. Tegenwicht bieden aan Gedeputeerde Staten is een steeds terugkerende uitdaging voor Provinciale Staten. De verhouding met andere overheden heeft aan urgentie gewonnen in een meerlagig Europa, waarin de nationale overheid regelmatig aan provincies de nadere uitvoering van Europese wetgeving overlaat. En provincies zijn nauw verbonden in allerlei beleidsnetwerken met publieke én private spelers. Staten worstelen daarmee, zo rapporteren ook provinciale rekenkamers. Wat kunnen Staten en Statenleden nog voor hun inwoners betekenen in hun kaderstellende en controlerende rol in deze situatie? Alle reden dus voor een masterclass over wie de ‘baas’ is in de provincie. 

Meer informatie

De masterclass bestaat uit drie online sessies. We bieden de masterclass aan op:

- Dinsdagen 23 januari, 6 februari en 27 februari 2024 19.30-22.00u online
- Dinsdagen 23 april, 14 mei en 28 mei 2024 19.30-22.00u online

 

De docenten zijn Harmen Binnema en Hans Vollaard, die eerder een aantal zeer gewaardeerde masterclasses verzorgden voor Statenleden in opdracht van Statenlidnu. Informatie over het programma van de masterclass en de wijze van aanmelden vindt u via deze link

 

Beide masterclasses zijn volgeboekt. U kunt zich registeren voor de wachtlijst voor de masterclass met startdatum 23 april. Zodra er een plek vrijkomt nemen we contact met u op.