Terugkijken webinar grip op de omgevingswet: waar gaan de Staten over?

Gepubliceerd op 7 december 2023 om 12:04

Op 1 januari 2024 is de nieuwe omgevingswet van kracht. Voor u als Statenlid gaat dat grote gevolgen hebben. Hoe zat het ook alweer met die nieuwe wet? Welke veranderingen voor provincies komen er? En vooral: hoe kunt u als Statenlid grip houden op belangrijke onderwerpen?

 

Deze onderwerpen kwamen aan bod in de webinar grip op de omgevingswet. Co Verdaas hoogleraar gebiedsontwikkeling TU Delft en aanstaand Deltacommissaris gaf inzicht in het fenomeen gebiedsontwikkeling, Peter Jasperse programmamanager Ruimtelijke Ontwikkeling Interprovinciaal Overleg zoomde in op de betekenis van de Omgevingswet voor PS en GS, Edo Kort programmamanager Directie Ruimte en Leefomgeving Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vertelde over de landelijke Nota Ruimte en tot slot gaf Odile de Man Statenlid Provincie Utrecht concrete tips voor uw rol als Statenlid. De presentaties van de sprekers kunt u hieronder downloaden. De webinar kunt u terugkijken in de leeromgeving of via onderstaande link.


Presentatie Co Verdaas hoogleraar gebiedsontwikkeling TU Delft
PDF – 24,7 MB 113 downloads
Presentatie Odile De Man Statenlid Provinciale Staten Utrecht
PDF – 62,4 KB 101 downloads
Presentatie Peter Jasperse programmamanager ruimtelijke ontwikkeling Interprovinciaal Overleg
PDF – 287,0 KB 107 downloads
Presentatie Edo Kort programmamanager directie Ruimte en leefomgeving Ministerie van BZK
PDF – 2,5 MB 105 downloads

Meer informatie

Ook kunt u de handreiking gebiedsontwikkeling met inzichten en tips voor Statenleden als hulpmiddel gebruiken voor het mede vormgeven van onze leefomgeving. Eveneens heeft de Rekenkamer Oost-Nederland recent een interessant onderzoek gepubliceerd, waarin de lessen uit gebiedsprocessen worden beschreven.


Handreiking gebiedsontwikkeling voor Statenleden
PDF – 10,3 MB 101 downloads
Lessen uit gebiedsprocessen Rekenkamer Oost-Nederland
PDF – 1,5 MB 101 downloads