Webinar De rol van PS in het woondossier terugkijken?

Gepubliceerd op 21 september 2022 om 20:59

Dinsdag 13 september jl. organiseerde Statenlidnu een webinar over het thema wonen.

 

Momenteel zijn provincies en gemeenten in gesprek met het kabinet over afspraken ten aanzien van woningbouw. Daarnaast vinden er in Provinciale Staten debatten plaats over de indeling van de ruimte in de provincie met onder andere de omgevingsvisie en verordening. Het middenbestuur wordt steeds meer een belangrijke schakel om de woningbouw vlot te trekken en oog te hebben voor de ruimtelijke ontwikkeling in gebieden.

 

Waar moet je op letten in je rol als Statenlid en welke ontwikkelingen spelen er in het land? 

 

Directeur Coen van Rooyen van WoningbouwersNL nam ons mee in vraag en aanbod van woningen met een boeiend inkijkje in de werkelijke vraag van 55-plussers om doorstroming te bevorderen. Marja Appelman, directeur wonen bij het ministerie van BZK, lichtte de nieuwe rol van de Rijksoverheid toe bij volkshuisvesting. Ook maakte ze het proces van het provinciaal bod inzichtelijk en vertelde over welke wetgeving er wordt voorbereid. Michael Mekel zette vanuit de Rekenkamers en ROB een kritische spiegel op het geheel door Statenleden te wijzen op de verschillende rollen die zij hebben en hoe zij deze kunnen invullen.

Terugkijken

Kortom, een zeer inspirerend webinar die de moeite waard is om terug te kijken als je deze hebt gemist! De webinar kun je via deze directe link terugkijken of via www.leerplatformstatenleden.nl en in het menu kiezen voor ‘webinars’.

Q&A Wonen

Als vervolg op de webinar organiseert Statenlidnu een speciale interactieve online-sessie met één van de sprekers, Michael Mekel. We gaan specifiek in op de rol van een Statenlid bij het woonbod en de nieuwe wetgeving die eraan komt. Welke invloed kun je uitoefenen in de Statenzaal en hoe leg je dat vast? De bijeenkomst vindt digitaal plaats op 11 oktober via MS Teams van 19.30-20.30 uur. Wij nodigen je van harte uit om aan deze sessie deel te nemen. Let op: er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 
 
Via onderstaande button kun je je aanmelden voor de Q&A sessie en vooraf al een vraag stellen. De vooraf ingediende vragen worden in de Q&A sessie behandeld. Tijdens de Q&A sessie is er ook gelegenheid om vragen via de chat te stellen. De digitale link voor deelname ontvang je een aantal dagen voorafgaand aan de Q&A sessie.

Presentaties webinar

Presentatie Coen Van Rooyen
PDF – 22,9 MB 255 downloads
Presentatie Marja Appelman
PDF – 787,5 KB 211 downloads
Presentatie Michael Mekel
PDF – 2,0 MB 239 downloads