Impressie bijeenkomst Netwerk Weerbaar Bestuur

Gepubliceerd op 4 oktober 2022 om 22:40

‘We strijden tegen elkaar voor de stemmen, maar naast elkaar tegen incidenten,’ zei een van de deelnemers aan de Netwerkbijeenkomst Weerbaar Bestuur.

 

Een groep van zo’n twintig vertegenwoordigers van onder meer bestuurdersverenigingen van politieke partijen, beroepsverenigingen, politie en het ministerie van JenV en BZK kwam op donderdag 15 september samen in Utrecht. Er werd doorgesproken over de opvallende uitkomsten uit de monitor Integriteit en Veiligheid 2022.

 

Lees de impressie op PolitiekeAmbtsdragers.nl.

Statenlidnu bij Nieuwsuur over bedreiging en intimidatie van Statenleden

Er is sprake van een stijging van agressie en intimidatie tegen politieke ambtsdragers in provincies, zoals blijkt uit de onlangs verschenen Monitor Integriteit en Veiligheid. Friese Statenleden zijn helemaal klaar met de bedreigingen en intimidatie aan hun adres. Wat is er aan de hand? Hierover ging Harold van de Velde, voorzitter van Statenlidnu in gesprek bij Nieuwsuur.

Klik op de link om de gehele aflevering van Nieuwsuur terug te zien of het artikel terug te lezen.

 

Ondersteuningsteam

Wil je weten wat je kunt doen wanneer je je belaagd of bedreigd voelt? Heb je een onveilig gevoel, maar ben je nog niet geconfronteerd met een concreet incident? Voel je je geïntimideerd? Ook Statenleden die geconfronteerd worden met vraagstukken rondom de eigen veiligheid (intimidatie, bedreiging, agressie en geweld) kunnen terecht bij het ondersteuningsteam weerbaar bestuur.

 

Gezocht: ervaringsdeskundigen voor ondersteuning collega-Statenleden bij agressie en intimidatie.

Als aanvulling op het ondersteuningsteam weerbaar bestuur worden ook ervaringsdeskundigen ingezet, die weten welke impact een dergelijke situatie kan hebben en een luisterend oor kunnen bieden. Ze verlenen nazorg in samenspraak met de hulpvrager en verwijzen waar nodig naar hulpverlenende instanties. Ben jij een Statenlid die een dergelijke situatie heeft meegemaakt en graag deze ondersteuning wilt bieden aan een collega-Statenlid stuur dan een e-mail aan info@statenlidnu.nl