Webinar Regiodemocratie en de RES

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 13:32

Begin

 04-03-2021 om 19:30

Einde

 04-03-2021 om 20:30

Locatie

Online

In het webinar ‘Regiodemocratie en de RES’ gaan we in gesprek over de dilemma’s, maar ook de kansen van ‘regiodemocratie’.

Actuele vragen zijn: Hoe positioneer je je als volksvertegenwoordiger in de politiek-bestuurlijke context van een RES-regio? Hoe zorg je enerzijds voor de belangen van jouw gemeente/provincie/waterschap en draag je bij aan een RES waarbij de goede afwegingen zijn gemaakt die bijdrage aan de energietransitie in jouw regio?

Hoe stel je goede kaders voor het besluitvormingsproces en vindt er regionale afstemming met andere volksvertegenwoordigers plaats over RES?

In sommige RES-regio’s zoals West-Overijssel, Midden-Holland, Twente zijn er goede voorbeelden van regionale afstemming bij de RES. Ook ervaringen uit de dagelijkse bestuurspraktijk van de RES komen in dit webinar aan bod.  

Ruben Maes interviewt onder meer Prof. dr. Martijn van der Steen, adjunct-directeur van de NSOB, volksvertegenwoordigers (Maartje Lof, D66-gemeenteraadslid in Olst-Wijhe en lid van de werkgroep RSAB van de regio West-Overijssel) en bestuurders uit de regio’s over ‘regiodemocratie’. 

Doelgroep: gemeenteraadsleden, statenleden, leden algemeen bestuur waterschappen, bestuurders, griffiers en ambtenaren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.