Eerste landelijke congres voor lokale politieke partijen van provincies en gemeenten!

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 23:51

Zaterdag 13 februari, 11.00 - 14.00 uur, online

Gezamenlijke stem

Als lid van een onafhankelijke lokale politieke partij in Provinciale Staten of de Gemeenteraad geloof jij in de kracht van politiek die dicht bij mensen staat. Duizenden lokale politici delen die bevlogenheid. Die betrokkenheid verdient een gelijk speelveld en een gezamenlijke stem. Op zaterdag 13 februari vindt het VNG Congres voor Lokale Politieke Partijen plaats, een online dag voor en door lokale politieke partijen. Er wordt gezamenlijk op die dag een vuist voor een gelijk speelveld voor lokale politieke partijen gemaakt. Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen onderschrijft dit met een manifest en een petitie die het Kennispunt op 13 februari zal aanbieden.

Vanuit thuis

Vanwege de corona-beperkingen is het niet mogelijk elkaar fysiek live ontmoeten. Dus kun je deze dag vanuit thuis beleven, tussen 11.00 en 14.00 uur. Met vanuit een centrale studio in de Haagse Fokker Terminal live talkshows, workshops, flitscolleges, ontmoetingen en een slotshow. In het CollegeLokaal, LesLokaal, LabLokaal en BarLokaal. Met mooie voorbeelden uit de praktijk van lokale politieke partijen. Hoe ze hun netwerk uitbreiden, kennis delen of campagne voeren, bijvoorbeeld via Facebook. Of leer hoe je beter onderhandelt, debatteert of burgemeester wordt. Of ontmoet vertrouwde en nieuwe gezichten in het BarLokaal.

Voor en door lokale politieke partijen

Alles draait om de verhalen, lessen en vragen van lokale politieke partijen tijdens de sessies, die grotendeels door de lokale partijen zelf worden verzorgd. De organisatie hoopt in ieder geval te verwelkomen minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Winnie Prins, voorzitter van het Kennispunt Lokale Politieke Partijen en wethouder van Leefbaar Zeewolde en Jan van Zanen, voorzitter van de VNG en burgemeester van Den Haag. De dag wordt gepresenteerd door presentatrice, interviewster en theatermaakster Nina de la Croix.

Inschrijven

Schrijf je in op de website van de VNG.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.