Nieuw bestuurslid stelt zich voor: Hermen Vreugdenhil!

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 12:50

Mijn naam is Hermen Vreugdenhil, vanaf september bestuurslid van StatenlidNu. Na mijn studie land-, water- en milieubeheer op Larenstein in Velp ben ik in Brabant gaan wonen. Eerst in het bourgondische Breda en momenteel wonen we in een mooi dorpje aan de rand van de Biesbosch. Daar ben ik dan ook in de spaarzame vrije uurtjes vaak met de boot te vinden.

 

Naast mijn politieke werk ben ik mede-eigenaar van de Academie voor Openbaar Bestuur. Met docenten die allemaal zelf werkzaam zijn in de praktijk verzorgen wij training, coaching en scholing voor medewerkers bij gemeenten, omgevingsdiensten, waterschap en provincies op het hele fysieke domein. We zijn dagelijks bezig om ontwikkelingen in wet- en regelgeving te vertalen naar de beroepspraktijk van ambtelijk medewerkers. Zo hoor je nog eens wat er ook allemaal mis en onwerkbaar is in het beleid. Die ervaring kan ik weer mooi meenemen in het politieke werk. 

 

Statenlid in Noord-Brabant: enerverend!

Vanaf 2007 mag ik (met een onderbreking van 4 jaar tussen 2011 en 2015) lid zijn van provinciale Staten in Noord-Brabant. Een enerverende periode waarin ik de overdracht van de jeugdzorg aan gemeenten, de miljardenverkoop van Essent en de decentralisatie van de natuurregelgeving heb meegemaakt. We zagen in die periode de PAS komen en gaan en maakten meer en minder geslaagde aanbestedingen van het busvervoer mee. Na de invoering van de Wet ruimtelijke ordening in 2007 mogen we nu weer aan de slag met de nieuwe Omgevingswet en we zullen straks op een verantwoorde wijze de miljarden die vanuit den Haag komen voor het natuurherstel moeten uitgeven.  

 
Je komt als Statenlid op tal van dossiers voor beslissingen te staan die soms diep ingrijpen in de levens van mensen of de toekomst van bedrijven. Beslissingen over een duurzame toekomst van je provincie. Dan is het van groot belang dat Statenleden ook goed toegerust zijn, voldoende tijd en ruimte krijgen en over de juiste kennis kunnen beschikken om de beslissingen goed en weloverwogen te nemen. Daarbij past ook een professionele belangenvereniging die opkomt voor de belangen van Statenleden.   
Dat is voor mij de motivatie om me als bestuurslid voor StatenlidNu in te zetten.
 
Wat mij betreft gaan we dat als bestuur ook echt met de leden doen. Laat weten waar je behoefte zit, waar een ondersteuning of lobby effectief kan zijn. Ik hoop dat we op een laagdrempelige manier hier leiding aan kunnen geven om samen onze beroepsvereniging te laten bloeien.  

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.