Webinar 26 september 19.30-20.30u Nieuwe Staten, nieuwe provinciale belastingen?

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 20:37

Op dinsdag 26 september organiseert Statenlidnu van 19.30-20.30 uur online de webinar Nieuwe Staten, nieuwe provinciale belastingen?

 

De afgelopen tijd wordt er door de Rijksoverheid en provincies gesproken over een nieuw belastinggebied. De huidige opcenten staan op de tocht als belangrijke inkomstenbron voor provincies. Enerzijds door de komst van elektrische voertuigen en anderzijds door de kilometerheffing die het kabinet eerder heeft aangekondigd. Maar wat wordt het alternatief?

 

Bijzonder Hoogleraar Arjen Schep van het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale Overheden neemt u mee in de wereld van de alternatieven. Welke opties liggen voor om de toekomst van de provinciale belastingen vorm te geven? Een werkgroep in opdracht van twee ministeries heeft eerder gewerkt aan alternatieven.

In de webinar wordt u bijgepraat over de laatste actualiteiten, zodat u deze discussie in Provinciale Staten met een goed gevulde rugzak kunt voeren. Want zonder inkomsten geen uitgaven! Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is tevens aanwezig om antwoord te geven op de actualiteiten vanuit de Rijksoverheid.