Versterking van het bestuur: maak kennis met Agnes Jongman!

Gepubliceerd op 11 juli 2023 om 14:22

Mijn naam is Agnes Jongman en ik ben sinds 22 juni bestuurslid van Statenlidnu. Ik ben 51  jaar en woon in het mooie Drenthe daar ben ik begonnen met mijn eerste termijn als Statenlid voor de Boer Burger Beweging.

Ik was al lid van Gemeente Belangen, bondgenoot BBB in Midden-Drenthe dus een klein beetje actief was ik al in de politiek. Ook ben ik nog werkzaam op onze mooie boerderij in Nieuw-Balinge die ik samen met mijn man en zoon bezit. Wij melken daar 120 melkkoeien en evenzoveel jongvee, wij zijn al ver in de kringloop landbouw en doen erg veel aan verduurzaming zowel in de gebouwen, machines als op het land. Verder ben ik graag in de natuur voor een fietstocht of een wandeling ook trek ik er graag op uit om andere landen te ontdekken samen met mijn man.

Bestuurslid zijn van Statenlidnu gaat mij vast weer veel vernieuwende zaken brengen en die wil ik graag terug brengen naar de provincie en zorgen dat er een goede samenwerking plaats vindt tussen landelijk en de provincie. Op dit moment staan we voor een aantal uitdagingen die je denk ik beter samen kan doen dan alleen en daarom denk ik ook dat het niet verkeerd is dat je een brede blik hebt en je niet alleen bezig houd met wat er in je woonplaats gebeurt.

Ik hoop dat dit jullie een in kijkje geeft in mijn bestaan als er nog iets is wat je van mij wil weten of mee kan helpen ik ben altijd bereikbaar op a.jongman@drentsparlement.nl. Dus schroom niet en als er wat is vraag mij gewoon zo ben ik en doe niets alleen wat samen kan!