De sprekers zijn bekend! Bent u erbij?

Gepubliceerd op 11 juni 2022 om 11:59

Wij nodigen u graag uit voor maandagavond 27 juni vanaf 18.30 uur voor ons vijfjarig bestaan bij Fort Altena in Werkendam. We hebben een leuk programma en interessante sprekers. Lees daarom snel verder en meld u vandaag nog aan via deze link. We ontmoeten u graag op 27 juni! 

We beginnen het programma met een videoboodschap van Ank Bijleveld die veel heeft betekend voor de oprichting van de beroepsvereniging Statenlidnu. Gevolgd door een korte Algemene Ledenvergadering. Daarna nemen Huri Sahin – lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur – en Rob de Greef -Universitair docent/onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam-  ons mee in hoe krachtig zijn de Provinciale Staten in relatie tot de grote opgaven (zoals energietransitie, stikstof, wonen) in de regio? En wat betekent dit voor de ondersteuning van de Provinciale Staten?

Aansluitend gaat Sander Mager -vice voorzitter van de Unie van Waterschappen- met u in gesprek onder leiding van Hermen Vreugdenhil over de slechte waterkwaliteit in de provincies. Wordt dit het nieuwe hoofdpijndossier voor de Staten na stikstof? Het programma wordt geleid door onze voorzitter Harold van de Velde. Ook kunt u informatie krijgen over het ondersteuningsteam weerbaar bestuur en het aanjaagteam politieke ambtsdragers met een beperking.

"Met meer kennis en tips van anderen kun je als Statenlid nog beter opereren. Voor deze momenten biedt Statenlidnu graag een podium."


Harold van de Velde
voorzitter Statenlidnu

"We moeten zuinig zijn op onze Statenleden. Juist nú.Samen met de gemeenteraadsleden dragen Statenleden bij aan de democratie in het decentraal bestuur, de ruggengraat van het openbaar bestuur in ons land."

Huri Sahin

lid van de Raad van het Openbaar Bestuur

“De provincie is het enige échte regionale bestuur, en zou die rol vaker en nadrukkelijker moeten pakken.”

Rob de Greef
Universitair docent/onderzoeker
Vrije Universiteit Amsterdam

"In 2027 moeten we voldoen aan de doelen die de Kaderrichtlijn Water (KRW) stelt. Hoe staat het met de voortgang in Nederland en wat betekent het voor de provincies als de doelen niet worden gehaald? Belangrijke vragen om nu over na te denken.

Na de discussie over stikstof staat er de provincies nog een grote uitdaging te wachten. Laten we dat maar gewoon over ons heenkomen of zijn we in staat om met elkaar nu wel in de provincie de regie te nemen voor een gebiedsgerichte en haalbare aanpak?"

Hermen Vreugdenhil
Bestuurslid Statenlidnu

"Het gaat spannend worden of we de doelen van de Kaderrichtlijn Water in 2027 gaan halen. Wordt de Kaderrichtlijn Water een volgende stikstofcrisis?"

Sander Mager
vice voorzitter Unie van Waterschappen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.