Wegwijs in de rol van toezichthouder

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 14:37

Onder het motto 'Bezint eer u begint' houdt Bestuurderscentrum-Academy in samenwerking met Maastricht University, Statenlidnu en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een (online) bijeenkomst waar de deelnemers wegwijs gemaakt worden in de wereld die toezicht houden heet. Deze sessie is specifiek gericht op volksvertegenwoordigers.

De inhoud van deze bijeenkomst is gebaseerd op de vier kerntaken van een toezichthouder:

  • het houden van toezicht op de algemene gang van zaken
  • het goedkeuren van besluiten van de RvB/het CvB
  • het geven van advies
  • het uitoefenen van de werkgeversrol over de bestuurders

Diverse aspecten komen aan bod zoals ethische dilemma’s, integriteit, financieel en strategisch toezicht houden, risicomanagement, bestuurdersaansprakelijkheid, governancecodes, boardroomdynamiek en de ontwikkelingen in het toezicht houden. 

Aanmelden

16 juni 2022 | 13:30 - 17:00 uur

Meer informatie

De kosten bedragen € 295,- (vrijgesteld van btw). Deze bijeenkomst staat open voor leden van Statenlidnu en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Bent u volksvertegenwoordiger, maar geen lid van deze verenigingen? Dan betaalt u bovenop de kosten van deze bijeenkomst de lidmaatschapskosten van € 79,- (excl. btw) en wordt u lid van Bestuurderscentrum.

De Masterclass is geaccrediteerd voor 3 PE-Uren.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

 

U ontvangt na afloop een certificaat van Maastricht University School of Business and Economics.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.