Bekijk hier de webinar 'integriteit en weerbaarheid' terug!

Gepubliceerd op 14 december 2021 om 10:34

Bekijk hier de webinar 'integriteit en weerbaarheid' terug!

Op donderdag 18 november 2021 organiseerden Statenlidnu, Gelderland Academie, de Vereniging van Griffiers en Netwerk Weerbaar Bestuur een webinar over integriteit en weerbaarheid.

De afgelopen jaren worden steeds meer politieke ambtsdragers slachtoffer van agressie en geweld. Tegelijkertijd neemt het aantal meldingen en aangiftes af. In een interactieve webinar ging Harold van de Velde (Zeeuws Statenlid en voorzitter Statenlidnu) in gesprek met verschillende gasten. Wat zijn hun ervaringen en waar kun je terecht voor hulp? Gelders Statenlid Karin Jeurink en Sonja Wagemans (raadslid gemeente Bergeijk) vertelden over wat hen is overkomen en wat dat persoonlijk met hen heeft gedaan.

In een video vertelt ook Utrechts Statenlid Julie d’Hondt haar verhaal. John Berends (commissaris van de Koning Gelderland) en Renée Wiggers (voorzitter Vereniging van Griffiers en griffier Provinciale Staten Overijssel) benadrukten dat het belangrijk is dat er een open, veilige transparante werkomgeving is. Uit de gesprekken aan tafel bleek dat, als je slachtoffer bent van intimidatie of bedreiging, het ontzettend belangrijk is dat je erkenning krijgt. Erkenning voor wat je is overkomen en daarna hulp om dit proces verder op te pakken.

 

Dit webinar organiseerden Statenlidnu samen met de Gelderland Academie, Netwerk Weerbaar Bestuur en de Vereniging van Griffiers.

 

Bekijk de webinar hier terug!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.