Online-sessie ‘Omgaan met maatschappelijke weerstand bij de energietransitie’

Gepubliceerd op 26 april 2021 om 11:34

Heb je als volksvertegenwoordiger soms buikpijn omdat er lastige knopen doorgehakt moeten worden over de energietransitie?  Slaap je wel eens slecht omdat je voorziet welke kritische vragen er op je af zullen komen als een omstreden besluit genomen gaat worden? Of vraag je je wel eens af; hoe leg ik dít nu uit aan mijn familie, buren en inwoners van mijn dorp/stad/provincie/waterschap?

Dan is de online-sessie ‘omgaan met maatschappelijke weerstand’ vast iets voor jou. In een uur-durende sessie onder leiding van Mediavrouw Eva Kuit word je meegenomen in actuele situaties en omstandigheden rondom de energietransitie inclusief ‘het ongemak’. Als volksvertegenwoordiger ben je in gesprek met inwoners die verschillende belangen hebben en vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk kijken. Hoe ga je hiermee om en krijg je inzicht in ‘de waarde van weerstand’?

Persoonlijke interactie

 Je kunt zélf van te voren je ervaringen inbrengen. Of die ene vraag stellen waar je mee zit als het om ervaren weerstand gaat.  Omdat we ruimte willen bieden aan persoonlijke ervaringen worden de sessies niet opgenomen.

Aanmelden

De sessies op maandag 17 en woensdag 19 mei hebben dezelfde opzet. De online-sessies worden mogelijk gemaakt door het samenwerkingsprogramma Democratie in Actie en het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie.


Doelgroep

Raadsleden, AB-leden en Statenleden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.