Nieuw bestuurslid stelt zich voor: Lester van der Pluijm!

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 om 16:25

Gelderse Statenlid en kersvers bestuurslid Lester van der Pluijm stelt zich aan u voor!

De drijfveer in mijn werk is om een waardevolle bijdrage te leveren aan de publieke zaak. Momenteel ben ik werkzaam in het veld van onderzoek en onderwijs, waar het me nauw aan het hart gaat om theorie met praktijk te verbinden. Als bestuurslid van StatenlidNu wil ik bijdragen aan het versterken van de lokale democratie en het dualisme binnen de provincie. Op dit moment ben ik Statenlid in Gelderland namens de Partij voor de Dieren.      

“Wees realistisch, denk het onmogelijke.” Filosofe Joke Hermsen memoreert aan deze spreuk en is voor mij een inspiratiebron in deze tijd. Ik geloof erin dat we onze wereld opnieuw kunnen betoveren. De huidige crisis biedt een nieuw venster om onthaasten en consuminderen écht toe te laten in ons leven en weer op de politieke agenda te zetten. Dat is waar ik persoonlijk voor sta.   

Mijn hoop is dat de rijkheid aan kunst en cultuur in Gelderland en daarbuiten behouden blijft. Cultuur is de motor om het onmogelijke te denken. Ik zou het fantastisch vinden als we vaker kunstenaars (digitaal) betrekken in de provinciehuizen. Hoe mooi zou het zijn om bijvoorbeeld tijdens een vergadering van Provinciale Staten allerlei mimespelers te zien optreden? Een buitenstaander kan een kritische spiegel voorhouden en onze vastgeroeste patronen blootleggen. Spiegelen is uiteindelijk de sleutel van verandering.

In mijn dagelijkse leven kan ik met veel plezier wandelen in de natuur en kijken naar wat daar groeit. Ook tennis ik graag en kan ik met verwondering naar poëzie luisteren. Mijn favoriete gedicht is van de mysticus Rumi, waarvan ik mijn vrije vertaling zal delen. 

 

Ver voorbij ideeën van het foute en het goede doen,

daar is een veld. Ik ontmoet je daar.

Wanneer de ziel in het gras ligt,

de wereld te vol is om over te praten.

Ideeën, taal, zelfs de woorden elk ander

 niet meer de lading dekken.  

Neem contact op met Lester!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.