Minisymposium Staten Schaakmat?

Gepubliceerd op 3 mei 2018 om 21:21

Honderden nieuwe Statenleden starten in 2019 aan een grote uitdaging. Maar, hoe pakken ze dit aan? Staan de Staten schaakmat? Speciaal voor Statenleden is met medewerking van Statenlidnu is het Zakboek Statenleden ontwikkeld. Tijdens een mini-symposium ontvangt Willibrord van Beek, Commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht, het eerste exemplaar. 

Grote bedragen, een breed takenpakket en zware verantwoordelijkheden: op leden van Provinciale Staten komt veel af. De parttime provinciale bestuurders staan daarbij voor een grote uitdaging: het kaders stellen aan, en controleren van een stevig en deskundig College van Gedeputeerde Staten met een omvangrijk provinciaal ambtenarenkorps. Staan Statenleden niet bij voorbaat schaakmat?

 

Zakboek

Leden van Provinciale Staten hebben gelukkig een uitgebreide gereedschapskist tot hun beschikking. Het is echter wel belangrijk al die instrumenten goed te hanteren. Speciaal voor Statenleden is daarom het Zakboek Statenleden ontwikkeld. Een redactie van ervaren adviseurs, bestuurders en politici schreef bijdragen over alle aspecten van het werk van Statenleden.

Mini-symposium

Op het Provinciehuis van Utrecht is op vrijdagochtend 18 mei 2018 de presentatie van het Zakboek Statenleden. Tijdens het mini-symposium ‘Staten schaakmat?!’ zullen er bijdragen zijn van Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol, de Utrechtse Commissaris van de Koning Willibrord van Beek en Harold van de Velde, voorzitter van de vereniging Statenlidnu.