Harold van de Velde voorgedragen als voorzitter Statenlidnu

Gepubliceerd op 1 december 2017 om 12:02

De selectiecommissie die in opdracht van het bestuur van Statenlidnu de voordracht voor het nieuwe bestuur heeft opgesteld, draagt Harold van de Velde, statenlid in Zeeland voor als nieuwe voorzitter van Statenlidnu. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 december is de verkiezing van het nieuwe bestuur.

Met Harold van de Velde krijgt Statenlidnu in de ogen van de selectiecommissie een samenbindende, ervaren, energieke voorzitter, die tevens een vertegenwoordiger van de statenleden is uit een van de kleinere provincies. Met zijn communicatieve vaardigheden en zijn energie is Harold uitstekend in staat Statenlidnu de komende jaren verder op de kaart te zetten. Harold is sinds 2015 statenlid in Zeeland en heeft ondanks zijn jonge leeftijd inmiddels een ruime ervaring in een politiek-bestuurlijk context in verschillende rollen en heeft een duidelijke visie over de toekomst van Statenlidnu en hoe daaraan gebouwd moet worden.

Harold van de Velde geeft de volgende eerste reactie op zijn voordracht “Ik ben blij met het door de selectiecommissie in mij gestelde vertrouwen. Statenlidnu heeft als jonge Nederlandse beroepsvereniging voor statenleden veel potentie. Het komende jaar staat in teken van bouwen in vertrouwen om van meerwaarde te zijn voor statenleden. Niet alleen voor statenleden, maar ook voor commissieleden en fractiemedewerkers. Het enthousiasme losmaken in elk deel van Nederland zie ik als mooie doelstelling, waarbij het credo zou moeten zijn van iedereen die in aanraking komt met Statenlidnu: “Dit had ik niet willen missen wat Statenlidnu heeft georganiseerd!” Als vereniging werken we enerzijds werken aan deskundigheidsbevordering en anderzijds zetten we ons in voor de rechtspositie voor alle statenleden. Samen met de andere bestuursleden wil ik me daar graag voor inzetten, met een klein vleugje persoonlijke Zeeuwse nuchterheid. Dat zal niet zonder de input van de leden kunnen, ook niet zonder samenwerking met andere beroepsverenigingen, griffiers, het IPO en de Rijksoverheid. Voor goede, enthousiaste ideeën staat de deur altijd open.”

Naast Harold van de Velde draagt de selectiecommissie ook de volgende kandidaten voor, voor het bestuur van Statenlidnu: Lucia van Milaan, Jan Smits, Teus Dorrepaal en Aimée van der Ham. De selectiecommissie is erg blij met deze voordracht die een mooie mix van continuïteit en vernieuwing bevat.

De selectiecommissie bestond uit Huri Sahin en Ellen Verkoelen, de bestuursleden die niet voor herverkiezing beschikbaar waren, en Rianne Becht (Directeur Statenlidnu).