Terugkijken webinar Sterke Staten

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 10:32

Sterke Staten

Op dinsdagavond 18 april 2023 organiseerde Statenlidnu de webinar Sterke Staten. In dit webinar werd gesproken over de instrumenten die u kunt inzetten bij uw Statenwerk en welke ondersteuning er is voor een krachtig middenbestuur. Kirsten ten Cate, griffier van de Provincie Noord-Brabant vertelde over de inzet en expertise van de griffie en gaf een aantal slimme tips uit de praktijk op welke manier de griffie u kan ondersteunen. Harold van de Velde, voorzitter Statenlidnu sprak met Daniël van den Berg , Statenlid Noord-Holland en Lies van Aelst, Statenlid Zuid-Holland, over waarom hulptroepen zo belangrijk zijn. Michael Mekel, adviseur bij de Raad van het Openbaar Bestuur, lichtte een onderzoek toe over het belang om te investeren in goede ondersteuning ten behoeve van een sterke democratie. De presentaties kunt u hieronder downloaden. 

 

Ook is er een praktische handreiking Sterke Staten met daarin een overzicht van instrumenten en wettelijke en niet-wettelijke hulptroepen. Goede ondersteuning van hulptroepen is bij uw Statenwerk gewenst en nodig.

 

Meer informatie?

Bekijk hier de webinar Sterke Staten terug of via het leerplatformstatenleden.nl Kies in het menu voor 'webinars'. Ook vindt u meer informatie op de dossierpagina Sterke Staten.

Presentatie Kirsten ten Cate
PDF – 950,0 KB 154 downloads
Presentatie Michael Mekel
PowerPoint – 1,8 MB 167 downloads