Aankondiging netwerkevenement: Vrouwen in het bestuur!

Gepubliceerd op 13 november 2019 om 14:11

Netwerkevenement voor vrouwen in het bestuur: meld u aan!

Het vrouwenkiesrecht bestaat 100 jaar. Ondanks dat er een hoop is verbeterd ten aanzien van de positie van vrouwen is er nog steeds een ondervertegenwoordiging van vrouwen in politiek en bestuur. Dit kabinet heeft het streven dat in de toekomst tussen de 40% en 60% van de functies wordt bekleed door vrouwen.

Voor wie een carrière in de politiek nastreeft is een goed netwerk van onschatbare waarde. Vanuit die gedachte willen we graag vrouwen uit alle bestuurslagen met elkaar laten kennismaken. Het thema van de middag is ‘het behoud en doorstroom van vrouwelijk talent in politiek en bestuur’. Graag nodigen wij jou op maandag 16 december uit om bij dit eerste netwerkevent aanwezig te zijn, met elkaar van gedachten te wisselen en actief mee te praten over dit onderwerp.

Laat je inspireren door een talkshow waarin politici uit verschillende bestuurslagen en van verschillende politieke kleuren met elkaar in gesprek gaan over hun carrière en de keuzes die ze daarin hebben gemaakt. Cabaretier en politiek historica Eveline van Rijswijk neemt je mee in haar scherpe onewomenshow ‘De premiere’, over 100 jaar vrouwen in de politiek. Daarna ga je in gesprek door middel van een interactieve ‘aanTafel’ sessie met Ineke Hurkmans, waar je stil kan staan bij jouw volgende stap!

Na dit leuke programma is er tijd om nieuwe interessante mensen te ontmoeten tijdens de netwerkborrel. Je bent daar welkom voor drinks & bites en een goed gesprek. Maar ook horen we graag waar jij ondersteuning of expertise bij kunt gebruiken om je politieke carrière te waarborgen.

 

Praktische informatie

 

PROGRAMMA


 15.00 uur - 15.30 uur Inloop met koffie/thee

 15:30 uur - 17:30 uur Inhoudelijk programma


 o.l.v. dagvoorzitter Diana Matroos (presentator/journalist) met bijdrage van o.a.

 * Julia Wouters (auteur 'De zijkant van de macht')
*  Maria Kranendonk (onderzoeker aan de UvA)
*  Jannet Vaessen (directeur-bestuurder WOMEN Inc.)
 * Eveline van Rijswijk (onewomanshow ‘De Première’)
*  Ineke Hurkmans (Jump Movement)


Vervolgens gaan we in gesprek met verschillende vrouwen uit politiek en bestuur, met onder meer:

*   Erica van Lente (burgemeester Dalfsen)
*   Monica den Boer (Tweede Kamer)
*   Erika Spil (wethouder gemeente Bunnik)
*   Mirjam de Blécourt (Eerste Kamer)
*   Sylvana Simons (gemeenteraadslid Amsterdam)

 

 17:30 uur - 19:30 uur Netwerkborrel

We hopen je 16 december te zien in Amersfoort! Meld u hier aan.

Deze eerste netwerkbijeenkomst Vrouwen in politiek en bestuur wordt georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vanuit het programma Democratie in Actie in samenwerking met WOMEN Inc.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.