Training time management 

 

Deze training zit vol. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst.

Leer effectiever werken, krijg meer grip op uw tijd en verhoog uw productiviteit.

De training time management richt zich op politieke ambtsdragers die hun aandacht over veel verantwoordelijkheden moeten verdelen. Zowel privé als op het werk en in het politieke ambt heeft u te maken met verantwoordelijkheden die om een inspanning vragen. Het doel van deze training is u in staat te stellen om, binnen al uw verantwoordelijkheden, uw taken efficiënter te voltooien en grip en overzicht te behouden. 

 

Leerdoelen

In de training stellen we drie leerdoelen centraal:

 • Ten eerste focussen we op het verhogen van de efficiëntie in werkprocessen. U leert hoe u, ondanks een toename in werklast, zonder extra
  capaciteit, uw werkprocessen kunnen optimaliseren. Dit omvat zowel de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden als het effectief gebruik van Outlook.
 • Ten tweede op het verbeteren van vaardigheden in prioriteiten stellen en plannen. De training biedt strategieën voor het maken van doordachte keuzes over welke acties voorrang verdienen en hoe dit zich vertaalt naar een goede planning.
 • Tot slot werken we aan het verminderen van cognitieve belasting. Door overzicht te scheppen in taken en informatie, en door de digitale en mentale werkruimte zodanig in te richten dat onnodige cognitieve belasting afneemt, verhogen we uw focus en productiviteit.


Inhoud van de training

  De training bestaat uit 2 online sessies van 4 uur en een tussenpoos om te oefenen in uw eigen situatie. De online bijeenkomsten hebben elk een netto trainingstijd van 3 uren en 45 minuten (met een pauze van 15 minuten). De gemiddelde tijdsbesteding in de tussenpoos bedraagt een uur.

   

  Tijdens de eerste bijeenkomst worden de belangrijke basisprincipes van time management geïntroduceerd:

  • Wat is effectief en efficiënt werken?
  • Hoe stelt u prioriteiten en maakt u een goede planning?
  • Hoe blijft u productief door onnodige cognitieve belasting te reduceren?

   

  Tussen de eerste en tweede bijeenkomst werkt u aan een specifieke opdracht. 

  Tijdens de tweede bijeenkomst leert u om praktisch te plannen en te organiseren. Hierbij wordt het softwarepakket Outlook als uitgangspunt genomen. U leert hoe u een werkproces opzet, hoe u Outlook voor vanzelf laat werken en we gaan werken aan het verminderen van uitstelgedrag.

   

  Data

  • Dinsdagavond 4 en 25 juni 2024 van 18.00 - 22.00 uur - VOL
  • Maximum aantal deelnemers 12
  • Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst
  • Mocht deze training vol zijn, dan maken we een aanmeldlijst aan voor de volgende training.


  De trainer

  Bas Hoorn is eigenaar van Timension, een trainingsbureau dat mensen en organisaties leert om slim en resultaatgericht te werken. Dit doet hij voor de publieke en private sector. De trainingen zijn erop gericht dat methodiek direct en blijvend toepasbaar is. Hij traint met grote regelmaat politieke ambtsdragers.

   

  Aanmeldformulier wachtlijst / aanmeldlijst nieuwe training time management