Online bijeenkomst Provinciale democratie en participatie: inzichten uit het kiezersonderzoek van 2023

Inmiddels is het alweer bijna een jaar geleden dat de provinciale verkiezingen plaatsvonden. De uitslag van die verkiezing is geanalyseerd door de Universiteit Leiden, de Universiteit Twente en de Universiteit Utrecht. Hun bevindingen hebben de onderzoekers vastgelegd in het kiezersonderzoek ‘Burgers en boeren in beweging’.

 

Op 26 maart organiseert Statenlidnu een onlinebijeenkomst over dat kiezersonderzoek. Tussen 19:30 uur en 20:30 uur geeft Hans Vollaard een toelichting. Vollaard is hoofddocent aan de Universiteit van Utrecht en één van de auteurs van het onderzoek. Hij vertelt over de onderwerpen die stemmers het belangrijkst vonden, waarom het vertrouwen in de provinciepolitiek is gedaald, en hoe stemmers terugkijken op hun stem.

 

Ook is Liesbeth van de Wetering aanwezig. Zij is Programmamanager Kwaliteit Openbaar Bestuur bij de provincie Groningen, en geeft praktijkvoorbeelden van hoe inwonersparticipatie in haar provincie vorm krijgt. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.

 

Interesse in deze bijeenkomst? Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Het onderzoek ‘Burgers en boeren in beweging’ kunt u lezen op onze website.

 

Online bijeenkomst Provinciale democratie en participatie: inzichten uit het kiezersonderzoek van 2023

Dinsdagavond 26 maart van 19.30-20.30 uur