IPO-congres: netwerken, vergaderen en kennis opdoen

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 om 15:30

IPO-congres: netwerken, vergaderen en kennis opdoen

Dinsdag 1 en woensdag 2 oktober vond het IPO-congres plaats waarbij onze Algemene Ledenvergadering tussendoor gehouden werd. De locaties waren Der Aa-kerk, Provinciehuis Groningen en de Martini-kerk. Een drukbezocht congres waarbij we twee nieuwe bestuursleden mochten verwelkomen.

 

Rosalie Bedijn

Over Rosalie

Rosalie Bedijn is Statenlid in de provincie Zuid-Holland namens de PvdA.

“Ik ben geboren in Leiden en woon nu met mijn vriend en twee katten in Noordwijk. Ik ben projectmedewerker bij een gemeente en geschiedenisstudent. Hiervoor ben ik 5 jaar actief geweest als commissielid in de gemeente Noordwijk. Ik lees graag, ben netflixverslaafd en een echt kattenvrouwtje. Ik kom heel graag op het strand en de duinen.”

 

“Ik vind dat iedereen moet mee kunnen doen en zeker moet zijn van een baan en een betaalbare woning. PvdA staat voor solidariteit, eerlijk delen, emancipatie en rechtvaardigheid.”

 

“Ik wil jongeren een stem geven. Nog te vaak wordt er over je gepraat en niet met je, en nog te vaak voelen jonge mensen zich niet vertegenwoordigd in de provincie. Ik wil ook werken aan zekerheid. Nog te vaak ben je onzeker over je huis, de buurt en je baan. Er moeten meer betaalbare woningen voor iedereen komen. Mensen die werk zoeken kunnen beter geholpen worden, of je nu net van school komt of al wat ouder bent. Mensen zoeken werk terwijl er ook bedrijven zijn die niet genoeg personeel kunnen vinden; dat is toch bizar. Voor al die dingen ga ik me de komende periode inzetten.”

Rendert Algra

Over Rendert

In twee periodes, met een onderbreking van drie jaar, Tweede Kamerlid voor het CDA. Oprechte, sociaal betrokken Fries, die enkele keren andere standpunten innam dan zijn fractiegenoten en die tweemaal vergeefs trachtte via voorkeursacties terug te keren in de Kamer. Was onder meer politieagent in Amsterdam, vakbondsbestuurder, manager bij zuivelbedrijf Frico, lid van de gemeenteraad van Heerenveen en Statenlid. Als Kamerlid woordvoerder op het gebied van politie, veiligheid, ICT en toerisme. Hij was van 1 juni 2010 tot 24 april 2012 voorzitter van vakbond De Unie. Sinds 2018 is hij weer Statenlid voor de provincie Friesland.

Afscheid bestuursleden

Tevens is er tijdens de ALV afscheid genomen van Teus Dorrepaal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.