Terugkijken webinar wonen

Gepubliceerd op 15 april 2024 om 14:01

Het woningtekort in Nederland is onverminderd groot. Door een groeiende bevolking, lange procedures en beperkte bouwgrond is het voor veel mensen lastig om een fijne woning te vinden. Om de woningnood tegen te gaan hebben alle twaalf provincies met minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening provinciale woningbouwafspraken gemaakt. Tot en met 2030 moeten er maar liefst 900.000 woningen bijgebouwd worden.

De druk is hoog, de opgave is enorm, en de provincie speelt een belangrijke rol bij het vlottrekken van de woningbouw. Dat maakt het voor u als Statenlid des te belangrijker om te weten wat uw rol is, welke afwegingen u kunt maken en welke ontwikkelingen er spelen in het land. Daarom organiseerden we over precies die vragen een webinar wonen.  

Boeiende sprekers als Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland, Nicole Fikke, plaatsvervangend afdelingshoofd en programmacoördinator woondeals bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, en Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en het ministerie van BZK, vullen uw kennisniveau aan en zetten de rol van Provinciale Staten helder uiteen.

De webinar kunt u terugkijken in de leeromgeving of via onderstaande link.

Presentatie Nicole Fikke
PDF – 515,6 KB 55 downloads
Presentatie Peter Boelhouwer
PDF – 1,2 MB 76 downloads

 

 

 

 

Nederland in 100 seconden - bron: National Geographic