Dé vereniging voor Statenleden!

Het doel van de vereniging is het ondersteunen en versterken van de positie van Statenleden o.a. door het ontwikkelen van modules voor het leerplatform voor Statenleden, het organiseren van bijeenkomsten, masterclasses en webinars en belangenbehartiging bij de Rijksoverheid over vergoeding en werkdruk. Ruim 493 van de 566 Nederlandse Statenleden zijn lid van Statenlidnu. Van de meeste provincies zijn Provinciale Staten gezamenlijk lid van de vereniging. Word ook lid van Statenlidnu: de Nederlandse vereniging voor Statenleden!


Agenda


Daadkrachtig en noodzakelijk!

Betrokken, deskundige en krachtige provinciale volksvertegenwoordigers dragen bij aan een sterk provinciaal bestuur en zijn daarmee onmisbaar voor het functioneren van onze democratie.

De Nederlandse vereniging Statenlidnu is belangrijk, want

  • We zijn er voor u als Statenlid en commissielid;
  • We komen op voor uw belangen;
  • We ondersteunen u bij deskundigheidsbevordering.

 

22 januari 2021

Avondklok: wat houdt het in voor politieke ambtsdragers?

Zoals u ongetwijfeld bekend is, geldt er per zaterdag 23 januari een avondklok tussen 21:00 en 04:30. Ik kan me voorstellen dat dat vragen oproept voor uzelf en (andere) politieke ambtsdragers die mogelijk bij u terecht komen. Dit bericht dient om in de informatie te voorzien om een deel van die vragen te beantwoorden.

Lees meer »
18 januari 2021

Update quickscan

Eerder ontwikkelde Democratie in Actie de Quick Scan Lokale Democratie (QSLD) voor gemeenten. De provincies en Democratie in Actie zullen met een externe expert deze QSLD doorontwikkelen en in een pilot onderbrengen.

Lees meer »
15 januari 2021

Festival van het bestuur 11 februari

Met het Festival van het Bestuur geef je je kennis van het Nederlands decentraal bestuur op 11 februari een nieuwe impuls. Dit festival is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en roept de nieuwe trendanalyse Staat van het Bestuur 2020 tot leven.Na de Save the Date van 6 december hebben zich naast jou al meer dan driehonderd bestuurders, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden aangemeld. Vanaf vandaag kun je via www.festivalvanhetbestuur.nl volgen hoe dit festival zich verder ontwikkelt. Zoals je ziet, trakteer je jezelf op een dag vol levendige talkshows, webinars van toonaangevende wetenschappers en ervaringsdeskundigen, interviews met bevlogen onderzoekers van invloedrijke rapporten, bloemrijke odes aan mensen in het bestuurlijk veld die een hart onder de riem verdienen, en aanstekelijke vlogs van bestuurlijke vernieuwing in het hele land. In totaal komen meer dan veertig sprekers aan bod.

Lees meer »
30 december 2020

Kerstgroet!

Statenlidnu verstuurde voor Kerst een update naar de leden.Benieuwd naar de inhoud? Bekijk de video hier!

Lees meer »
21 december 2020