Dé vereniging voor Statenleden!

Het doel van de vereniging is het ondersteunen en versterken van de positie van Statenleden o.a. door het ontwikkelen van modules voor het leerplatform voor Statenleden, het organiseren van bijeenkomsten, masterclasses en webinars en belangenbehartiging bij de Rijksoverheid over vergoeding en werkdruk. Ruim 493 van de 566 Nederlandse Statenleden zijn lid van Statenlidnu. Van de meeste provincies zijn Provinciale Staten gezamenlijk lid van de vereniging. Word ook lid van Statenlidnu: de Nederlandse vereniging voor Statenleden!


Agenda


Daadkrachtig en noodzakelijk!

Betrokken, deskundige en krachtige provinciale volksvertegenwoordigers dragen bij aan een sterk provinciaal bestuur en zijn daarmee onmisbaar voor het functioneren van onze democratie.

De Nederlandse vereniging Statenlidnu is belangrijk, want

  • We zijn er voor u als Statenlid en commissielid;
  • We komen op voor uw belangen;
  • We ondersteunen u bij deskundigheidsbevordering.

 

Gisteren

Terugblik 5 jarig bestaan Statenlidnu

Op maandag 27 juni vierde de beroepsvereniging Statenlidnu haar 5 jarig bestaan. Leden uit het hele land kwamen samen op Fort Altena. ‘s Middags konden deelnemers meedoen aan de excursie over het partridge project in de omgeving van het fort. Over samenwerking tussen boeren, vrijwilligers, natuurverenigingen etc. Een mooi actueel voorbeeld hoe er in een gebied maatwerk wordt geleverd.

Lees meer »
29 juni 2022

Advies vergoeding

Het nieuwe Adviescollege heeft enkele weken terug een spoedverzoek gehad van de minister van BZK om het eerdere SEO-onderzoek concreet te maken ten aanzien van de vergoeding voor Statenleden. Het advies is inmiddels gepubliceerd. Er wordt voorgesteld om de vergoeding te verhogen naar €1526 per maand. Dat betekent een verhoging van 16%. Op dit moment wordt een kabinetsbesluit door de minister van BZK voorbereid dat waarschijnlijk in september wordt besproken. 

Lees meer »
16 juni 2022

Statenlidnu zoekt per direct een ondersteunend medewerker!

De vereniging Statenlidnu is de beroepsvereniging van en voor Nederlandse Statenleden en opgericht in 2017. Het doel van de vereniging is om de positie van Statenleden zo goed mogelijk te ondersteunen. De vereniging doet dit o.a. door het organiseren van kennissessies, het beschikbaar stellen van leermodules via het leerplatform voor Statenleden, uitwisselingen onder Statenleden en door het uitvoeren van belangenbehartiging voor Statenleden o.a. bij de Rijksoverheid in relatie tot de dossiers vergoeding, werkdruk en ondersteuning. Van de 570 Statenleden in Nederland zijn er 493 lid van Statenlidnu. Het bestuur van Statenlidnu bestaat uit 5 Statenleden en het bureau uit een directeur, communicatiemedewerker en een medewerker bijeenkomsten.

Lees meer »
13 juni 2022
11 juni 2022

De sprekers zijn bekend! Bent u erbij?

Wij nodigen u graag uit voor maandagavond 27 juni vanaf 18.30 uur voor ons vijfjarig bestaan bij Fort Altena in Werkendam. We hebben een leuk programma en interessante sprekers. Lees daarom snel verder en meld u vandaag nog aan via deze link. We ontmoeten u graag op 27 juni! We beginnen het programma met een videoboodschap van Ank Bijleveld die veel heeft betekend voor de oprichting van de beroepsvereniging Statenlidnu. Gevolgd door een korte Algemene Ledenvergadering. Daarna nemen Huri Sahin – lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur – en Rob de Greef -Universitair docent/onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam-  ons mee in hoe krachtig zijn de Provinciale Staten in relatie tot de grote opgaven (zoals energietransitie, stikstof, wonen) in de regio? En wat betekent dit voor de ondersteuning van de Provinciale Staten?

Lees meer »
10 juni 2022

De toekomst van provinciale inkomsten en belastingen

Op dinsdag 31 mei organiseerde Statenlidnu in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het IPO een webinar over de toekomst van de provinciale inkomsten en belastingen. Zo’n honderd Statenleden hadden zich aangemeld om de webinar bij te wonen. Vanaf nu is de webinar terug te kijken via leerplatformstatenleden.nl. In het menu kiezen voor ‘webinars’. Ook kunt u de webinar terugkijken via deze link.

Lees meer »